چگونه دانش آموز برتر و موفق و خوبي باشيم؟

عمومي درباره ي همه چي گفت و گو ميشه

شنبه ۰۸ اردیبهشت ۰۳

چگونه دانش آموز برتر و موفق و خوبي باشيم؟

چگونه دانش آموز برتر و موفق و خوبي باشيم؟

آنها را همه مي شناسند. بعضي وقت ها تلويزيون آنها را نشان مي دهد و گاهي از آنها فيلم مي سازند. بدتر از همه اينكه مدام نقل دهان مادر و پدرها هستند. دانش آموزان ممتاز را مي گويم! جايزه مي گيرند، تشويق مي شوند و خلاصه حرص خيلي ها را در مي آورند، به خصوص اگر خساست كنند و نگذارند سر جلسه امتحان سهمي از نمره بيست شان به ما برسد‍! به روي خودمان نمي آوريم ولي ما هم دوست داريم كمي مثل آنها باشيم؛ اما چگونه؟! فكر نكنيد كار خيلي سختي است چون اتفاقا دانش آموز ممتاز بودن خيلي هم راحت است و همه مي توانند با كمي تغيير در شيوه درس خواندن شان به اين گروه بپيوندند. رعايت 10 توصيه زير مي تواند شما را به 20 نزديك تر كند...

1) حق تقدم را رعايت كنيد

دانش آموزان موفق زمان مطالعه شان را تكه تكه نمي كنند، يعني اگر مي خواهند درس بخوانند كامپيوتر را خاموش مي كنند، تلفن جواب نمي دهند، به برنامه هاي تلويزيون سرك نمي كشند، خوردني را فراموش مي كنند و خلاصه تمام حواس شان به درسي است كه مي خوانند. آنها اين جمله را در ذهن سپرده اند كه دانش آموزان موفق اين اصل را رعايت مي كنند: مطالعه كار است و كار به سرگرمي ارجحيت دارد.

2) دريچه مطالعه را پيدا كنيد

كلود الني، پرفسور دانشگاه آريزونا به يكي از دانشجويان مردود شده كالج درس مي داد كه شغل دوره گردي هم داشت. الني او را تشويق مي كرد تا از زمان هايي در طي كار براي به خاطر سپردن مفاهيم زيست شناسي استفاده كند. به يكي ديگر از آنها ليستي از كلمات را داده بود تا در وقتي كه دارد مسواك مي زند آنها را دوره كند و هر دو آنها ترم بهتري با نمره هاي بهتري گذراندند، در حالي كه تغيير زيادي در ساعت مطالعه شان نداده بودند. در ميان دانش آموزان زيادي كه الني درباره آنها تحقيق كرد، ديد ساعت و زمان مطالعه يك امر كاملا شخصي است. بعضي ها آخرهاي شب وقتي خانه ساكت و آرام است و بعضي ها صبح زود بهتر مي توانند درس بخوانند. بعضي وقتي از مدرسه مي آيند آن قدر سرحال هستند كه مي توانند كارهاي مدرسه را همان موقع انجام بدهند و بعضي ها به استراحت نياز دارند و اين تعريفي است كه خود ما بايد به آن دست پيدا كنيم و نمي توان براي همه يك نسخه پيچيد.

اما يك جمله از يك دانشجوي موفق در نيوجرسي مي گويد: در حال انجام هر كاري كه هستم دريچه اي باريك پيدا مي كنم براي مطالعه!

3) سازماندهي داشته باشيد

مك كري كه در دوره دبيرستان دانش آموز ممتازي بود مي گفت: آن زمان من در مسابقات دو و ميداني شركت مي كردم، فوتبال بازي مي كردم و در گروه اركستر هم بودم. خيلي سرم شلوغ بود. همين شلوغي باعث مي شد وقت نداشته باشم دنبال يك خودكار يا كاغذ بگردم، بنابراين مجبور بودم مرتب باشم و هرچيزي را دقيقا سر جاي خودش بگذارم. پاول ملندر يكي ديگر از شاگردهاي ممتاز است كه مي گويد: دو پوشه داشتم. يكي مخصوص تكاليف روزانه و يكي ديگر مخصوص برگه هاي امتحاني كه هميشه مروري بر پيشرفت تكاليف و مقايسه آنها با نمره هايم داشتم. يكي ديگر از دانش آموزان ممتاز هم از برگه هاي حاوي نكات مهم درسي مي گويد كه در آرشيو نگهداري مي كند و شب امتحان آنها را دوره مي كند. دسترسي آسان به نكته هاي مهم درسي، دنبال جزوه و كتاب در شب امتحان نگشتن و گم نكردن آنها از نكته هاي مهمي است كه دانش آموزان ممتاز رعايت مي كنند.

4) روش درست درس خواندن را ياد بگيريد

تندخواني بهترين كلاسي بود كه گذراندم. فايول يكي ديگر از دانش آموزان فارغ التحصيل ممتاز است. او مي گويد: اين كلاس تنها به او ياد نداد كه مي تواند در ظرف زمان كمتر، كلمات بيشتري بخواند بلكه به او ياد داد به كتاب درس نگاه كند و وقتي شروع مي كند به خواندن با تمام حواس به كتاب نگاه كند، به عكس ها، نمودارها و جزييات بيشتري را به خاطر بسپارد. به اين شيوه مطالعه، مطالعه فعال مي گويند كه با پرسش هايي از درس تكميل و باعث مي شود نكته مبهمي در ذهن فرد نماند. اين نكات مبهم مي تواند تبديل به سوال هاي بي جواب در جلسه امتحان شود.

5) جدول زمان بندي داشته باشيد

وقتي كه معلم يك برگه امتحاني طولاني يا تكليف درسي كه بايد انجام شود در اختيار دانش آموزان مي گذارد، دومينكا رومان، دانش آموز موفق كلاس يك جدول زماني طراحي مي كند. سوال ها را تقسيم مي كند به قسمت هاي كوچك و متفاوت. براي مثال:

▪ گروه اول: سوال هاي سخت و وقت گير

▪ گروه دوم: سوال هاي نه سخت و نه راحت

▪ گروه سوم: سوال هاي راحت

رومان از سوال هاي گروه سخت ـ اول ـ شروع مي كند و در آخر وقت امتحان به سوال هاي راحتي كه زمان و انرژي كمتري براي جواب دادن لازم دارد، مي رسد. در مورد كارهايي كه بايد در زمان طولاني تر هم انجام بگيرند و از يك هفته تا يك ماه فرصت براي انجام آنها وجود دارد بايد كار را تقسيم بندي كرد، بنابراين زمان كافي براي پرداختن به اصل كار و همچنين دوره اي كوتاه بر پروژه يا درس براي آنها وجود دارد. يكي ديگر از دانش آموزان نمونه درباره اهميت در نظر داشتن زمان مي گويد: صبر كنيد! اگر مي خواهيد جزو دانش آموزان ممتاز كلاس باشيد حتما بايد براي انجام كار، خود ضرب الاجلي در نظر بگيريد و به خودتان اخطار بدهيد كه تا فرا رسيدن اين زمان حتما به كارهايتان رسيدگي كنيد.

6) خوب نكته برداري كنيد

خواندن متن كتاب مهم است اما مهم تر از آن يادداشت برداري از نكاتي است كه معلم روي آنها تاكيد دارد. به غير از اين نكته ها، دانش آموزان موفق خودشان هم سعي مي كنند طي درس خواندن نكته هاي مهم و اصلي را پيدا كنند و از روي آنها يادداشت بردارند. اما يك روش ديگر شاگرد زرنگ ها؛ آنها برخلاف ديگران كه به محض خوردن زنگ وسايل شان را جمع و شروع مي كنند به سر و صدا و حرف زدن با همديگر، چند دقيقه صبر مي كنند و حداقل يك تا سه نكته مهم از نكته هاي درسي را قبل از شروع زنگ بعدي يادداشت مي كنند.

7) كار را تميز تحويل بدهيد

برگه هاي مرتب و تميز شانس بيشتري از برگه هاي كثيف و نامرتب براي گرفتن نمره بالا دارند. پرفسور الني در اين باره مي گويد: گرفتن نمره 20 بي شباهت به آماده كردن يك غذا نيست. مهم نيست كه چه اندازه آن غذا خوش مزه است بلكه مهم تر آن است كه با چه سر و وضعي به شما ارايه شود!

8) از خودتان امتحان بگيريد

شاگردان زرنگ نكته هاي مهمي را كه احتمال مطرح شدن شان در امتحان بيشتر است، مشخص مي كنند، از آنها سوال طرح مي كنند و به آن سوال ها جواب مي دهند. يك روش مناسب براي اين كار تهيه كارت هايي است كه امروز به فلش كارت معروف شده است. شما مي توانيد كارت هاي كوچكي تهيه كنيد، يك طرف آن سوال طراحي شده و در طرف ديگر جواب سوال را بنويسيد. با اين روش مي توانيد تا پايان ترم و سال تحصيلي تعداد زيادي فلش كارت داشته باشيد و با آنها خود را بيازماييد و نقاط ضعف و قوت خود را پيدا كنيد.

9) بيشتر از انتظار كار كنيد

فرض كنيد معلم كلاس مي خواهد به 5 پرسش از 10 سوال طراحي شده به عنوان تكليف درسي تان جواب دهيد. دانش آموزاني كه اصولا با بي ميلي تكاليف را انجام دهند حداكثر به سه سوال جواب مي دهند. آنها كه مقيدترند و تا حدودي كار برايشان اهميت دارد به همان 5 سوال جواب مي دهند اما دانش آموزان ممتاز اكثر مواقع بيشتر از آنچه از آنها خواسته شده، انجام مي دهند.

10) از پدر و مادرتان كمك بخواهيد

بيشتر اين دانش آموزان والديني دارد كه سهم بسيار زيادي در موفقيت شان بازي كرده اند. پدر و مادر آنها از كودكي وجود آنها را از عشق به ياد گرفتن سرشار كرده اند. آنها با فراهم كردن استانداردهاي مناسب براي بچه ها، آنها را به سمت كسب اهداف استاندارد و متعالي سوق داده اند. آنها پسر و دخترشان را به درس خواندن تشويق مي كنند نه فقط با گفته هاي شفاهي و گرفتن هديه و... بلكه آنها خود به يادگيري مشتاق اند و اهل مطالعه و درس هستند، بچه ها هم اين حس را از آنها گرفته و انعكاس مي دهند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.